måndag 28 februari 2011

28/2 Måndag

Citat av Ti klockan 23.46
Vi sitter och pratar om att handla på Ica och då säger Ti: "Jag handlar oftast bara innan dom stänger" och jag svara jaa Ti vem gör inte de?

Att skriva texter!

Idag har vi haft Jörgen på ytterligare en föreläsning, denna gången var det "Att skriva texter"
Jörgen repiterade lite om vad vi hade lärt oss på den föreläsningen som vi hade tidigare. Vi skulle till detta tillfälle ha med oss en valfri egen text, tillexempel vår egna favorittext att arbeta med. Våran grupp fick inte så mycket tid över efter att vi hade arbetat med texterna vi fick av Jörgen och valde att fokusera på de vi fått av honom.

Vi fick tre olika texter som vi skulle leta reda på om det fanns rim, och om den var berättande eller beskrivande form. Vi skulle även kolla om varje rad i texten är lika långa eller korta. Vi fick även undersöka när det viktigaste i texten dyker upp. Låtarna vi analyserande riktade sig mycket åt vuxna, vi fick även prova att analysera några barnlåtar men jag skulle vilja analysera lite fler barnlåtar som vi kan stöta på i vårt yrke senare och på ett enklare sätt, möjligen kunna lära barnen att se om det finns rim i låten.

Vi fick inte utrymme för att börja skriva och spåna på vad vi ville skriva idag, då vi hade mycket annat vi skulle hinna med. Men några av oss började på något litet. Nästa föreläsning skulle vi få fortsätta lite med att skriva texter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar