torsdag 31 mars 2011

"Välkommen hit" Jumper (2005)



Jag satt och tittade i kurshandboken och läste att att vi fick höra en låt i början av kursen. Jag slog på den och började verkligen lyssna ordentligt på låten och dom sjunger "förändringarnas tid" och denna kursen har verkligen förändrat mig som person, jag har blivit mer musikalisk och vågar bjuda på mig själv mer, jag har även förändrats då jag har fått en helt ny syn på musiken, det är ingenting som bara några kan utan det är något som ALLA kan använda och som vi som pedagoger verkligen bör använda mer utav i förskolorna, det är vitkigt! Eftersom vi ofta beskriver att vi blir glada av musiken eller känner olika känslor för olika slags musik, varför kan vi inte dela med oss denna erfarenhet till barnen på ett bra sätt då?. Barnen hör musiken överallt och varför inte ta tillvara på de tillfället och använda mer musik i verksamheten tillsammans med barnen.

Denna kursen har verkligen gett mig en positv syn på musiken som läromedel och som ett pedagogiskt redskap. Jag anser att alla pedagoger borde få chansen att gå en sån här specialisering! Det estetiska är också viktigt! Jag är glad för min skull och för de barnen jag kommer ha hand om under mitt jobb att jag valde detta, man kan göra så mycket med musiken.

De som Jumper sjunger också i låten är att man är "välkommen rakt in i vår tid" och det ser jag som att det är barnen som sjunger för det är mycket mer musik överallt nu i samhället och varför stänger då vi pedagoger ut musiken från förskolorna, Öppna dörren och släpp in musiken och sjung "välkommen hit".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar