onsdag 26 januari 2011

Onsdag 26/1

Idag pratade vi mycket om hur olika låtar kan låta, Marie pratade även om hur man själv lyssnar till en låt, alltså vad är det vi lyssnar efter hon pratade om:

Meditativt lyssnande: Det är då tankarna flyger iväg på tillexempel tvätten,skola och massa annat istället för att lyssna på själva låten, men man hör fortfarande låten svagt i bakrunden så den är fortfarande med men tankarna är någon helt annanstans

Accossiatoriskt(stavning?) lyssnade: Detta är alltså när man kan förknippa någon plats med låten man hör, Sara Svensson gav ett bra exempel som var att om hon hörde någon låt så kunde hon tänka tillbaka på någon sommar som har varit och minnas tillbaka.

Analysiskt lyssnande: Man lyssnar analytiskt, det menas med att man hör att ååh där kom de trummor, eller där var det en gitarr som spelade tillsammans med pianot, att man alltså lyssnar efter vad det är som används vilka intrument och hur låten är uppbyggd.

vi delades in i 3 grupper och vi fick med oss två stycken låtar i varje liten grupp, dessa skulle vi lyssna på och sedan skulle vi välja en av de som vi tog till oss av mest eller som vi hatade mest eller som vi bara shit vad är detta? Sen skulle vi prata om varför vi valde låten och vad vi kom att tänka på när vi hörde den. Vår låt tänkte vi på poliser,polisfilm och tv spel. De flesta i klassen tyckte också att det lät som detta.

Efter lunchen pratade Marie om hur en låt kan vara uppbyggd, vi pratade om verser, refränger, bryggor och många fler saker. Vi fick bland annat lyssna på "värsta schlagern" Med Markolioo och Linda B, i den så berättade de när bryggan skall komma och det var ett tydligt stick då Markolioo sjungen lugnare takt.

Detta var väldigt roligt och jag har lärt mig mycket på det. Väldigt kul att få lära sig såna här saker som man faktiskt aldrig har vetat innan. Det har varit väldigt givande att gå musik och jag är lycklig hela tiden :)! Musik gör mig glad helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar