torsdag 7 april 2011

Litteraturseminarium 4 med Gunilla Fihn Fredag 1 April

Idag hade vi vårat fjärde och sista litteraturseminarium i denna kursen, detta litteraturseminarium fick vi utföra på ett lite annorlundare sätt som var annorlunda på ett positivt sätt, jag lärde mig mycket på att få prata om litteraturen och de vi skrivit på detta sättet. Vi började med att vi satt i en ring och vi var och en fick lyfta något som vi ansåg vara vitkigt ur de vi hade skrivit. Många av sakerna blev lyfta flera gånger men att vi alla hade speglat de på olika sätt och det tycker jag var spännande att se hur olika man kan uppfatta och tolka något som står i en bok. Efter att alla hade fått berätta något så fick vi lägga våra paper i en korg. Sedan skulle vi utifrån dessa tre olika starta en debatt liknande diskussion i grupper. Varje grupp fick ett ämne.

Här är de ämnen vi pratade och diskuterade om (bild hämtad och lånad av Katerina http://musikspec.blogspot.com/


















Efter detta pratade vi om olika myter om skapandet. Och där fick vi då ett A4 papper med 7 olika myter att välja mellan, Vi var i våra studiegrupper och skulle välja en myt som vi sedan skulle gestalta för alla andra. Detta kunde så ut så här:
!





Sedan fick vi i gruppen skriva en sak på ett papper som står för hela boken. Vi alla skrev olika saker, men vi var ändå överens om att det var det viktigaste. Här är några förslag på hur det kunde se ut:






Väldigt lärorikt och vi gick verkligen igenom boken tillsammans efter att ha läst den och man fick då en större förståelse för boken och dess innehåll. Mycket bra upplagt seminarium!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar