onsdag 13 april 2011

11/4 Examination av inspelning!

Idag hade vi examination där vi fick spela upp och upp vår låt och även lyssna på varandras låtar. Det var väldigt roligt att få höra hur alla hade tänkt och hur de har gjort den och hur de lät. Allas var verkligen jättebra och kommer passa fint till vårt musikprojekt senare. Det är nog viktigt att man gör liknande med barnen om man låter dom göra låtar att man spelar upp för varandra så alla kan få lyssna och höra vad alla har gjort.

I början av examinationen visade Tobias oss en video från Kenya där studenterna där nere dansar den utmaningen de fått från oss "små grodorna" Det var väldigt roligt att se att de verkligen antagit utmaningen och verkligen gjorde det seriöst och väldigt allvarligt, och det som vi la märke till var att de gjorde mycket snyggare rörelser än vad vi svenskar gör. De dansade även den dansen som vi hade fått lära oss och den var nästan lika ny för dom som för oss, men att de redan har rytmerna i sig och att de kan kanske lite av språket.


MUSIKANALYS med Marie!

På eftermiddagen hade vi Musikanalys tillsammans med Marie, där vi fick lyssna på två stycken olika låtar/ljud, den första var "Inte ens min fröken vet" av Jojje Wadenius Där vi skulle lyssna efter vilka instrument som fanns med i låten och hur den är uppbyggd, alltså vilken form har den. Vi kom fram till väldigt många instrument, som till exempel Claves,gitarr,elgitarr, bas, Piano,trummor, chimes och även jag och några till tror att det var med en tamburin, men detta höll inte riktigt de andra med om, men jag håller kvar om att det var en tamburin med :)!.

Vi fick även lyssna på en låt med Jean Michel Jarre och där skulle vi lyssna och lägga märke till vad vi kan accosiera med denna låt. Jag hamnade på ett rymdspel på datorn som har liknande melodi. De flesta hamnar på rymden till denna låten varför vet jag inte men jag tror att det kan vara för att de flesta har använt detta ljud som rymden och därför är det många som får med sig de hemifrån att det är så här det låter när det är rymden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar